miércoles, 27 de octubre de 2010

El bloc de Calella

Hola a tots i a totes!! Som l'Anna, l'Alba, en Raúl i en Christian, i us donem la benvinguda al nostre bloc. La població que hem triat per mostrar-vos és Calella, a la comarca del Maresme. Es tracta d'una població situada a 50 km de Barcelona, i l'hem escollida, a més de per proximitat geogràfica dels components del grup, per ser una ciutat amb molt de pes dintre de la comarca, tant per la seva importància històrica i cultural, com pel seu pes econòmic, gràcies sobretot al comerç i en especial al turisme. És precisament la gran oferta turística el que fa que Calella sigui coneguda arreu del país i fins i tot en altres països, ja que presenta una gran oferta d'esdeveniments culturals, lúdics i esportius, a més de ser la capital de l'oci nocturn del Maresme. 


A través del nostre bloc podreu conèixer més en profunditat les característiques i la història d'aquesta singular població, els paisatges que la componen, les seves platges, els seu patrimoni cultural més important, així com la seva oferta turística i d'oci.

Gràcies per visitar el nostre bloc! Esperem que us agradi!!


DIARI DEL BLOC

30 de Novembre 
Ens hem tornat a reunir a l'aula d'informàtica de la facultat. Hem posat en comú diferents aspectes del bloc, hem adjuntat nova informació i amb paraules més entenedores i planeres per a alumnes de educació de primària.
Hem creat una nova pestanya "L'amor a l'art mou el mon", on volem informar i donar a conèixer diferents associacions culturals i artístiques de Calella. 

6 de Desembre del 2010
Avui hem retocat i posat informació nova,hem corregit faltes ortogràfiques, hem mirat la pestanya "futurs possibles", per redactar millor la informació, hem introduint noves fotografies a la pestanya "de que vivim", després hem continuat posant els enllaços dels blocs d'altres pobles interessants i per acabar, hem fet un nou apartat que l'hem anomenat " Esdeveniments pròxims", on anirem informant d'activitats que es fan a la vila.

8 de Desembre de 2010
Avui hem afegit alguns detall del disseny com posar un comptador de visites i un buscador. Hem pensat en afegir un parell de pestanyes més. La de "Qui som" i la de "24Hores Calella". Creiem que és bo que hi hagi una pestanya de noticies d'actualitat i un altre on es sàpiga qui ha fet i està fent el bloc. En aquestes pestanyes comencem a posar informació.

10 de Desembre de 2010
Avui hem acabat de retocar les noves pestanyes que ja havíem fet. Hem trobat que hi havia massa informació, per tant n’hem tret i hem deixat un enllaç. Avui també hem afegit algun vídeo per tal que el bloc quedi més amè. Només queda repassar quatre detalls i el bloc estarà quasi acabat. Esperem que us agradi i gaudiu tant com nosaltres fent-lo.

14 de Desembre de 2010

Ens em tornat a reunir per parlar sobre les activitats, per fer una pluja d'idees entre tots i poder  encaminar les activitats del blog.
Un cop cada membre del grup ha esmentat la seva idea, hem seleccionat les millors i individualment hem anat posant color i forma a les diverses activitats.

17 de Desembre de 2010

Ens hem trobat al matí per reunir totes les activitats, per poder observar-les, dialogar entre nosaltres i rectificar per millorar-les. 

10 de Gener de 2011

Avui hem anat penjant les activitas, pero cal esmentar que alguna fitxa de les activitats proposades no es poden veure els dibuixos seleccionats.




10 comentarios:

  1. L'ESLÒGAN: creiem que l'eslògan no és representatiu, estem d'acord en que Calella no només és platja i festa però potser podrieu haver trobat un eslògan que representés més la localitat, no us sembla?

    LA REDACCIÓ: és entenedora i considerem que els mestres podran utilitzar aquesta informació per treballar aquesta localitat a l'escola.


    EL CONTINGUT: el contingut està molt ben estructurat i trobem molt bé que poseu imatges per donar suport al que expliqueu.

    OBJECTIUS: estan ben redactats i són oportuns pel treball.

    DISSENY: ens agrada molt. Considerem que és molt atractiu, facilita la localització de la informació i és molt original.


    Per concloure, creiem que aquest blog respon a l'objectiu principal del treball: elaborar un bloc per posar a disposició de les escoles un conjunt d’activitats per treballar a primària els aspectes principals d’una localitat.

    ResponderEliminar
  2. ÈSLÒGAN
    És atractiu, però no massa representatiu de Calella.

    REDACCIÓ
    El llenguatge és entenedor i tot el conjunt d'imatges que hi trobem fan la lectura més agradable.

    CONTINGUT
    És adequat al nivell educatiu al qual va dirigit, però potser hi ha alguna pestanya que resulta una mica feixuga perquè conté molta informació.

    OBJECTIUS
    Estan ben redactats i expressen clarament a qui van dirigits. Però creiem que falta més informació dels creadors del bloc.

    DISSENY
    És bonic i atractiu. Està ben organitzat i el format dóna peu a llegir-lo.

    CONCLUSIONS
    Aquest bloc respon a l'objectiu general del treball i serà un bon recurs a les escoles.

    ResponderEliminar
  3. Súria, un poble salat diu:

    Disseny: El disseny està molt bé, ens agrada molt la fotografia i la tipografia de les lletres.

    Continguts: Pel què fa al contingut pensem que està ben estructurat i que conté molta informació.

    L’eslògan: Considerem que l’eslògan del poble està bé però que encara que Calella sigui més que festa i platja aquest eslògan no diu gaire res del poble.

    La redacció: És adequada i concisa. El llenguatge és adequat a les característiques del bloc.

    Els objectius: Són correctes tot i que s’haurien de ampliar més per explicitar aspectes com que espera el grup aconseguir, etc.

    En definitiva, el treball fet fins ara respon a l’objectiu general del treball i el nostre grup el veu molt apropiat per el seu objectiu que és una eina de treball per a les escoles. Ànims i seguiu així!

    ResponderEliminar
  4. L’eslògan del bloc és molt explícit i promet una visió diferent de Calella. Invita a seguir llegit.

    En termes generals la redacció és correcte, tot i que caldria revisar alguns paràgrafs i dades per tal d’adequar-los al públic objectiu del bloc.

    El bloc ofereix els continguts que es demanaven i fins i tot més!
    Potser caldria sintetitzar per tal que els alumnes no se sentin desbordat amb tanta informació.

    Els objectius són precisos i ben redactats.

    En general el bloc està bé i compleix l'objectiu pel qual ha estat creat.

    ResponderEliminar
  5. Eslògan: L’eslògan esta bé per que potser voleu recalcar que Calella no només està representada per la platja i la festa; però creiem que seria més adient posar un eslògan que fos més representatiu del poble.
    Redacció: La redacció és la adient tenint en compte a qui va dirigit. És entenedora i no es fa gens pesada.
    Contingut: Text ben estructurat i amb molta informació. Molt bé el fet d’utilitzar bastant suport visual!
    Objectius: Creiem que els objectius estan ben redactats i són precisos si tenim en compte el motiu de la creació d’aquest bloc.
    Disseny: El disseny està molt ben trobat! És atractiu i no es fa pesat en la vista durant la lectura.
    Creiem que heu realitzat un gran treball! El bolc compleix tots els objectius d’aquest treball final de mòdul.
    Bon Nadal i bona entrada al nou any!
    Bona nit i Bona sort!

    ResponderEliminar
  6. Bloc Palamós:

    Hola compis!!!

    Eslògan: Creiem que l'eslògan està bastant pensat i és molt atraciu, tot i que pensem que no és ben bé una característica d'aquesta localitat.

    Redacció: Creiem que els textos estan molt bé redactats, ja que el llenguatge és entenedor i amb l'ajut de les imatges fa d'un text molt llarg, un text bastant agradable per a llegir.

    Contingut: Creiem que en cada pestanya hi ha el contingut suficient per saber d'aquesta localitat. Molt ben redactat, organitzat i molt ben presentat estèticament.

    Objectius del bloc: Els objectius estan molt bé, tot i que pensem que són pocs. Però estan molt ben pensats, redactats i se sap a qui va dirigit.

    Disseny: El disseny és molt atractiu, ja que fa una simbiòsi de color molt maca. (Ens ha agradat molt el títol). El fet que hi hagi tantes pestanyes, ajuda a cercar la informació més ràpidament. Amb el tema de fotografies, creiem que no hi ha ni poques ni moltes, sinó que són les justes, això fa que el bloc no estigui tant carregat.

    En conclusió, creiem que heu fet un bon treball i que tot això compleix els requisits per fer un bon ús d'un bloc i respon a l’objectiu general del treball encomanat.

    Seguiu així ! Ánims! I Bones festes!

    ResponderEliminar
  7. L'ESLÒGAN: Creiem que l'eslògan no és massa representatiu. És atractiu però no reflecteix les característiques del poble.

    LA REDACCIÓ: el llenguatge és entenedor tenint en compte que pot ser adreçat tant a mestres com als propis alumnes. A més, aprofita els audiovisuals, per captar l’atenció.

    EL CONTINGUT: està ben estructurat facilitant la localització de la informació a cada pestanya, però creiem que n’hi ha massa.

    OBJECTIUS: queden ben reflectits i clars els objectius que perseguiu amb l’elaboració d’aquest bloc.

    DISSENY: és molt atractiu i els elements decoratius exemplifiquen el contingut. La tipologia del títol ens agrada molt!

    En definitiva, el bloc s’adapta als objectius principals del mòdul.

    ResponderEliminar
  8. Bona tarda calellencs i calellenques!

    Creiem que el bloc està provist d'un bon contingut. El llenguatge és adequat si tenim en compte a qui va dirigit. En general creiem que compleix els objectius que es requereixen per assolir un bon treball.
    Tot i que en algun apartat del bloc com: "com ha canviat" i "futurs possibles" creiem que es podrien millorar adjuntant-hi algunes imatges per tal de fer mes amena la lectura del text.

    També hi ha alguns fragments que s'haurien d'ajustar tamany i lletra d'alguns apartats del bloc.

    Parlant de les activitats, creiem que la del "memory" podria estar feta a partir de targetetes per tal de passaro a joc de taula i fer-lo més vivencial.

    Els objectius estan ben exposats i són entenedors.

    El disseny és un dels aspectes que més ens ha agradat del bloc ja que no dificulta la lectura d'aquest. La imatge de fons està ben trobada.

    Salutacions,
    PIT ROIG

    ResponderEliminar